Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Παίζουμε με τον ήλιο αλλά δεν παίζουμε με το δέρμα μας #SkinCheck
[Η Ναυτεμπορική]: Παίζουμε με τον ήλιο αλλά δεν παίζουμε με το δέρμα μας  #SkinCheck

[Η Ναυτεμπορική]: Παίζουμε με τον ήλιο αλλά δεν παίζουμε με το δέρμα μας #SkinCheck

Η τάση μας να ελέγχουμε τα πάντα γύρω μας σε συνδυασμό με το περιβάλλον των καλοκαιρινών διακοπών αξιοποιούνται με ιδιαίτερα εύστοχο και άμεσο τρόπο για να μεταδώσουν το μήνυμα της φετινής καμπάνιας της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ): ότι, για να χαρούμε πραγματικά το καλοκαίρι, δεν φτάνει να ελέγχουμε, αλλά πρέπει και να ελεγχόμαστε!

Γιατί έχει παρατηρηθεί ότι τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις καλοκαιρινές διακοπές αμελούμε συχνά το πιο σημαντικό: να ελέγχουμε με προσοχή το δέρμα μας για κάποια καινούργια ελιά ή άλλη αλλοίωση ή για κάποια ελιά που αλλάζει και μπορεί να κρύβει κάτι σοβαρό για την υγεία μας. Αμελούμε δηλαδή να κάνουμε την πιο απλή, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία για την προστασία μας από το μελάνωμα και τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος, που είναι η τακτική ανά μήνα αυτοεξέταση και η ανά έτος εξέταση από τον Δερματολόγο.

Το μελάνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στην λευκή φυλή και μια από τις πιο απειλητικές για τη ζωή. Συνήθως, στο άκουσμα της λέξης ‘καρκίνος’ το μυαλό μας παγώνει και δεν δίνει σημασία στη συνέχεια, που περιλαμβάνει και την πιο σημαντική πληροφορία – κι ας ακούγεται ‘κλισέ’: ότι ο καρκίνος του δέρματος -και όχι μόνο- είναι μια νόσος που μπορεί να προληφθεί, αλλά και να διαγνωστεί έγκαιρα, γεγονός που προσφέρει μεγάλο πλεονέκτημα στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!