Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+
[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+

[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Θολό το τοπίο για τη συνεδρίαση του OPEC+

Aβέβαιο παραμένει το εάν το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και η Ρωσία, η συμμαχία που είναι γνωστή ως OPEC+, θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξετάσουν παράταση της συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής.

Η συμφωνία έχει φέρει αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, με την τιμή του πετρελαίου μπρεντ να σπάει τις προηγούμενες ημέρες και το φράγμα των 40 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο σήμερα η τιμή καταγράφει πτώση άνω του 1% στα 39,37 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι προσδοκίες για διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης σήμερα, Πέμπτη, δεν επιβεβαιώθηκαν, ούτε έχει ανακοινωθεί προς το παρόν μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγές του OPEC+ μιλώντας στο Reuters άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη της εβδομάδας. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμφωνία υψηλότερης συμμόρφωσης στις μειώσεις από το Ιράκ και άλλες χώρες, που σήμερα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις δεσμεύσεις τους.

«Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των υπουργών για την πιθανότητα να αναπληρωθούν τα χαμηλά επίπεδα συμμόρφωσης του Μαΐου μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο» εξηγούσαν. Αν διαφανεί δυνατότητα συμφωνίας, τότε μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και στο παρά πέντε μία τηλεδιάσκεψη.

naftemporiki.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!