Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Το πετρέλαιο θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι», λέει ο Νταν Μπρουλέτ
[Η Ναυτεμπορική]: «Το πετρέλαιο θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι», λέει ο Νταν Μπρουλέτ

[Η Ναυτεμπορική]: «Το πετρέλαιο θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι», λέει ο Νταν Μπρουλέτ

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν «πολύ εύκολα» να φτάσουν τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες του ΟΠΕΚ+, δήλωσε ο πρώην υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγέτ στο CNBC.

«Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να δείτε το πετρέλαιο να φτάνει τα 100 δολάρια το βαρέλι – πιθανώς ακόμη υψηλότερο», είπε χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, είναι «εξίσου πιθανό» ότι οι τιμές θα μπορούσαν επίσης να καταρρεύσουν.

«Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για την παραγωγή και οι χώρες τείνουν να αποχωρήσουν και να κάνουν το δικό τους πρόγραμμα, ή να κάνουν τη δική τους παραγωγή, θα μπορούσατε να έχετε μια πτώση των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε Μπρουλέτ, υπουργός ενέργειας των ΗΠΑ από το 2019 έως το 2021 .

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, που αναφέρονται συλλογικά ως ΟΠΕΚ +, απέτυχαν δύο φορές να καταλήξουν σε συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, μια άλλη προσπάθεια επανάληψης των συνομιλιών κατέρρευσε και οι συζητήσεις αναβλήθηκαν επ ‘αόριστον.

Η ενεργειακή συμμαχία, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία, είχε επιδιώξει να αυξήσει την προσφορά κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 και πρότεινε την παράταση της διάρκειας των περικοπών μέχρι το τέλος του 2022. Πέρυσι, για την αντιμετώπιση της χαμηλότερης ζήτησης λόγω της πανδημίας, ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να περιορίσει την παραγωγή κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο του 2020 έως το τέλος Απριλίου 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!