Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014
[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014

[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου ξεπέρασαν τα 80 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη.

Ο αμερικανικός δείκτης πετρελαίου σημείωσε άλμα άνω του 2% για να διαπραγματευτεί στα 80,09 δολάρια την Παρασκευή. Το Brent, διεθνές σημείο αναφοράς, κατέγραψε άνοδο 1,7% στα 83,32 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες παράλληλα με μια ευρύτερη άνοδο των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου και του άνθρακα, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που σαρώνει την Ευρώπη και την Ασία.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας αφού ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του επέλεξαν να τηρήσουν μια προηγούμενη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο, παρά τις πρόσφατες ελλείψεις στα καύσιμα.

Πριν από τη συνάντηση, κάποιοι πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να επιλέξει να φέρει περισσότερη παραγωγή για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε επίσης την Πέμπτη, αφού το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν έχει τρέχοντα σχέδια να αξιοποιήσει το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου σε μια προσπάθεια να παγώσει τις αυξανόμενες τιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!