Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Σε υψηλό διετίας οι τιμές εν όψει της Συνόδου του ΟΠΕΚ+
[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Σε υψηλό διετίας οι τιμές εν όψει της Συνόδου του ΟΠΕΚ+

[Η Ναυτεμπορική]: Πετρέλαιο: Σε υψηλό διετίας οι τιμές εν όψει της Συνόδου του ΟΠΕΚ+

Οι τιμές του πετρελαίου ανήλθαν σε υψηλό διετίας την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη Σύνοδο του ΟΠΕΚ που θα αποφασίσει για τα επιπεδα της παραγωγής.

Η ομάδα μερικών εκ των ισχυρότερων παραγωγών πετρελαίου στον κόσμο συμφώνησε την Τρίτη να συνεχίσει σταδιακά να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής εν μέσω ανάκαμψης των τιμών. Ο ΟΠΕΚ και οι συμμάχοι του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, θα αυξήσουν την παραγωγή τον Ιούλιο, σύμφωνα με την απόφαση τον Απρίλιο για 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στην αγορά μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου. Είναι πιθανό να συνεχιστεί η αργή μείωση των περιορισμών στην προσφορά.

Η πολιτική παραγωγής μετά τον Ιούλιο δεν αποφασίστηκε και η ομάδα θα συναντηθεί ξανά την 1η Ιουλίου.

Το Brent διαπραγματεύθηκε στα 71,17 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη – η υψηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τον Μάρτιο, με κέρδος περίπου 2,7%, ενώ τα συμβόλαια παράδοσης αμερικανικού αργού (WTI) τον Ιούλιο διαμορφώθηκαν στα 68,65 δολάρια, με κέρδος άνω του 3% και το υψηλότερο επίπεδο της σύμβασης σε περισσότερα από δύο χρόνια. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 30% φέτος.

Ο ΟΠΕΚ που κυριαρχείται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, επιδιώκει να εξισορροπήσει μια αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης με τις δυνατότητες αύξησης της ιρανικής παραγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!