Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Περού: «Στήθος με στήθος» Καστίγιο-Φουχιμόρι
[Η Ναυτεμπορική]: Περού: «Στήθος με στήθος» Καστίγιο-Φουχιμόρι

[Η Ναυτεμπορική]: Περού: «Στήθος με στήθος» Καστίγιο-Φουχιμόρι

Το εκλογικό σασπένς συνεχίζεται στο Περού, όπου ο σοσιαλιστής υποψήφιος Πέδρο Καστίγιο διατηρούσε χθες Τρίτη το ισχνό προβάδισμά του έναντι της αντιπάλου του, της υποψήφιας της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι, η οποία πρόβαλε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς περί «νοθείας», με το 98,3% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς είχε στις 18:49 (τοπική ώρα· 02:49 ώρα Ελλάδας) προβάδισμα 107.000 ψήφων, σύμφωνα με την ONPE, την εθνική εκλογική επιτροπή. Ο κ. Καστίγιο πιστώνεται το 50,31% και η κυρία Φουχιμόρι το 49,69% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί.

Η υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς μοιάζει ωστόσο να ωφελείται από την καταμέτρηση των ψήφων των περίπου 1 εκατ. Περουβιανών της διασποράς, η οποία βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή της διαδικασίας. «Μένει να μάθουμε εάν θα αρκέσουν» γι’ αυτήν, σχολίασε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζέσικα Σμιθ, περουβιανή πολιτολόγος που εργάζεται σε πανεπιστήμιο της Χιλής, για την οποία «οι αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων (…) θα είναι κρίσιμες» για το αποτέλεσμα.

Ο Πέδρο Καστίγιο αφότου άρχισαν να δημοσιοποιούνται τα επίσημα αποτελέσματα ανακτούσε λίγο-λίγο έδαφος και, παρότι το βράδυ της Κυριακής ήταν πίσω έξι μονάδες, με το 42% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, πέρασε μπροστά.

Οι ψήφοι από τις επαρχίες και τις απομακρυσμένες περιοχές στο δάσος του Αμαζονίου, που μεταφέρθηκαν στη Λίμα κι εξ ορισμού ευνοούν τον επαρχιώτη εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή, του επέτρεψαν να αφήσει πίσω την κόρη του εγκάθειρκτου σήμερα πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!