Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Περού: Στις κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών οι πολίτες
[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Στις κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών οι πολίτες

[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Στις κάλπες για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών οι πολίτες

Στις κάλπες καλούνται σήμερα οι πολίτες του Περού για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρό τους ανάμεσα στους δύο νικητές του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών: την υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς Κέικο Φουχιμόρι και τον εκπρόσωπο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο.

Σε μια χώρα όπου η ψήφος είναι υποχρεωτική και υπάρχει απειλή επιβολής προστίμου, αναμένεται ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα μεταβεί σήμερα στα εκλογικά τμήματα.

Το βασικό θέμα που απασχολεί τους Περουβιανούς είναι σήμερα οι ανησυχητικοί αριθμοί της επιδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 184.000 ανθρώπους στη χώρα, γεγονός που την καθιστά την πέμπτη σε αριθμό νεκρών στον κόσμο από την πανδημία και την πρώτη σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων της (33 εκατομμύρια).

Μετά την λαϊκή εξέγερση του Νοεμβρίου του 2020 σε διαμαρτυρία για τις ενέργειες του κοινοβουλίου και την αλλαγή τριών προέδρων σε 10 ημέρες, οι πολίτες ανέμεναν αυτές τις προεδρικές εκλογές για να δοθεί τέλος σε μια παρατεταμένη πολιτική αστάθεια στη χώρα, η οποία γνώρισε επίσης έξι υπουργούς Εξωτερικών σε έναν χρόνο.

Ωστόσο ο μελλοντικός πρόεδρος δεν θα έχει ελεύθερα τα χέρια του για να κυβερνήσει. Στις βουλευτικές που διεξήχθησαν στις αρχές του Απριλίου κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, κανενός το κόμμα δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία. Το κόμμα Peru Libre του Πέδρο Καστίγιο προηγήθηκε ελαφρά του κόμματος Fuerza Popular της Κέικο Φουχιμόρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!