Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Περού: Ηγέτης αυτοχθόνων «έφυγε» από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Ηγέτης αυτοχθόνων «έφυγε» από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Περού: Ηγέτης αυτοχθόνων «έφυγε» από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό

Υπέκυψε στην θανατηφόρα δράση του κορωνοϊού την περασμένη Τετάρτη ο Σαντιάγο Μανουίν, ένας άνθρωπος που μαχόταν με όλες του τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων έγγειας ιδιοκτησίας των κοινοτήτων του Αμαζονίου στο Περού.

Την θλιβερή ανακοίνωση έκανε η οικογένεια του 63χρονου ηγέτη πληθυσμού αυτοχθόνων, ο οποίος είχε μεταφερθεί από την περιοχή του Αμαζονίου στην οποία ζούσε, σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Λίμα μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της νόσου που προκαλεί ο συγκεκριμένος ιός.

«Η οικογένειά μας υποφέρει πολύ. Η κυβέρνηση μας έχει ξεχάσει», δήλωσε η κόρη του εκλιπόντος, Λους Ανχέλικα Μανουίν, στον ραδιοσταθμό RPP εκφράζοντας συγχρόνως την αγανάκτησή της για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κοινότητες αυτοχθόνων του Περού, οι οποίες έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην λεκάνη του Αμαζονίου

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί στην Λατινική Αμερική κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τη νέα αυτή ασθένεια, λόγω των αδύναμων ανοσοποιητικών τους συστημάτων και της παραμέλησής τους για αιώνες από το κράτος.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην λεκάνη του Αμαζονίου, όπου κάποιες ζώνες είναι προσβάσιμες μόνον με πλωτά μέσα.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του αρχηγού του λαού Αουατζούν και Ουάμπις, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία της Αμαζονίας και στην υπεράσπιση των κοινοτήτων αυτοχθόνων του δάσους», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού του Περού σε μήνυμά του στο Twitter.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!