Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση, λένε οι επιστήμονες
[Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση, λένε οι επιστήμονες

[Η Ναυτεμπορική]: Οι περισσότεροι δεν χρειάζονται ενισχυτική δόση, λένε οι επιστήμονες

Τα εμβόλια κατά του Covid-19 λειτουργούν τόσο καλά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται ακόμη αναμνηστική δόση. Αυτό υποστήριξε μια ομάδα επιστημόνων στο ιατρικό περιοδικό The Lancet- ανάμεσά τους δύο εξέχοντες εμπειρογνώμονες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Πρόκειται για τους Philip Krause και Marion Gruber, οι οποίοι πριν από δύο εβδομάδες παραιτήθηκαν από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Την ώρα που το Ισραήλ χορηγεί ήδη τρίτη δόση του εμβολίου και εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης και ενώ η μία μετά την άλλη οι χώρες προσαρμόζουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα για να περιλαμβάνουν μία επιπλέον δόση, οι επιστήμονες προτείνουν στις κυβερνήσεις να «πατήσουν παύση» και να επικεντρωθούν στην ανοσοποίηση των ανεμβολίαστων.

Ουσιαστικά προτείνουν μια στάση αναμονής μέχρις ότου είναι διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα για το ποια ενισχυτικά εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά και σε ποιες δόσεις.

Η δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό The Lancet βασίστηκε στην εκτίμηση των επιστημόνων σε ένα ευρύ φάσμα μελετών παρατήρησης στον πραγματικό κόσμο, καθώς και σε δεδομένα από κλινικές δοκιμές.

«Καμία από τις μελέτες δεν παρείχε αξιόπιστες αποδείξεις για σημαντική μείωση της προστασίας από σοβαρές ασθένειες», έγραψαν οι συγγραφείς. Θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν πρόσθετοι κίνδυνοι παρενεργειών εάν εισαχθούν ενισχυτικές δόσεις πολύ σύντομα ή πολύ ευρέως, είπαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!