Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα το δίπλωμα οδήγησης
[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα το δίπλωμα οδήγησης

[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Στο σπίτι με ένα τηλεφώνημα το δίπλωμα οδήγησης

Τη δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων καθιερώνει για πρώτη φορά η περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της πρότασης του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, για την καθιέρωση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης, που υιοθέτησε η κυβέρνηση (νόμος 4663/2020) και υλοποιείται ήδη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας gov.gr, καθώς και της έκδοσης σχεδόν 100.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούσαν από το 2018.

Με εντολή του περιφερειάρχη, τη δράση έχουν αναλάβει να συντονίσουν και να υλοποιήσουν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακόπουλος κι ο γενικός διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρας.

Με αφορμή την έναρξη εφαρμογής της νέας διαδικασίας ο κ. Πατούλης επισημαίνει πως «η Περιφέρεια Αττικής, με κεντρικό στόχο τον δραστικό περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών στο γκισέ και τις πολύωρες αναμονές σε μία περίοδο που απαιτείται όλοι να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό, κάνει ένα ουσιαστικό και έμπρακτο βήμα κατά της γραφειοκρατίας.

Οι πολίτες με ένα τηλεφώνημα θα λαμβάνουν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι τους. Τα αυτονόητα δεκαετιών σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου, επιτέλους γίνονται πράξη και στην Ελλάδα.

Περιφέρεια Αττικής και συναρμόδια υπουργεία συνεργαζόμαστε στενά για να γίνει πράξη η μείωση της γραφειοκρατίας κι ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα (11/5).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!