Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου- Περιβάλλοντος
[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου- Περιβάλλοντος

[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου- Περιβάλλοντος

Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου, πραγματοποιεί σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η περιφέρεια Αττικής.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε σήμερα το πρωί στο Πεδίον του Άρεως παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, του Υφυπουργού Αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, της Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, του Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννη και του Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του EcoFest 2021 που ανοίγει αύριο τις πύλες του στην Πλατεία Νερού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο οποίος αναφέρθηκε στις πράσινες παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής, τόσο σε επίπεδο υποδομών για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, όσο και γενικότερα στο Περιφερειακό Σχεδιασμό για την ανάπτυξη του μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης υπογράμμισε ότι οι πόροι που έχουν δεσμευθεί για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους σε όλη την Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!