Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Προγραμματική σύμβαση 1 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού
[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Προγραμματική σύμβαση 1 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού

[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Προγραμματική σύμβαση 1 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σχιστού

Προγραμματική σύμβαση στην οποία προβλέπεται η υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση Λακκώματα Σχιστού, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο το οποίο λύνει ένα περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή για πολλές δεκαετίες είναι προϋπολογισμού 1.001.088,31ευρώ και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.

Σκοπός του έργου είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής επέμβασης. Με την ολοκλήρωση του έργου εξασφαλίζεται η στεγανότητα της μάζας των 10.000.000 τόνων αποβλήτων με αυξημένη φυσική ραδιενέργεια (φωσφογύψος), που βρίσκονται κάτω από επιφάνεια 125 στρεμμάτων. Στο έργο προβλέπονται χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και τελικής κάλυψης, προμήθεια και τοποθέτηση γεωσυνθετικών υλικών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, έργα υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας και έργα φυτεύσεων.

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η θεραπεία περιβαλλοντικών πληγών και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Καθημερινά αποδεικνύουμε με συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις μας ότι μπορούμε να παρέμβουμε αποτελεσματικά για να μπει τέλος σε προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους κατοίκους της Αττικής».

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γ. Γουρδομιχάλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για το προσωπικό ενδιαφέρον και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ και να κλείσει μια πληγή η οποία αποτελούσε κίνδυνο για χιλιάδες κατοίκους».

Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς τόσο, ο ίδιος ο περιφερειάρχης, όσο και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου βρίσκονται δίπλα στο Σύνδεσμο και συμβάλλουν στην επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων και ζητημάτων που αφορούν στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!