Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Κανείς θάνατος σε γηροκομεία
[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Κανείς θάνατος σε γηροκομεία

[Η Ναυτεμπορική]: Περιφέρεια Αττικής: Κανείς θάνατος σε γηροκομεία

Καμιά απώλεια ζωής εξαιτίας της επιδημίας κορωνοϊού στα γηροκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν καταγράφηκεστην Αττική ως αποτέλεσμα έγκαιρών και συντονισμένων ερνεργιεών, αναφέρει ο Περιεφερειάρχης, Γ. Πατούλης.

Σε σχετική ανακοίνωση του, αναφέρει πως με τις έγκαιρες δράσεις της Περιφέρειας και τη συνεργασία του προσωπικού των δομών που έδειξαν συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον καταφέραμε να κρατήσουμε απολύτως ασφαλείς τις δομές και να προστατεύσουμε συμπολίτες μας που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό.

Πρόκειται, συνέχισε ο ίδιος, για ένα σημαντικό επίτευγμα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου το 50% της θνησιμότητας προέρχονταν από αντίστοιχες δομές. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην έγκαιρη εφαρμογή πολύ συγκεκριμένων δράσεων, όπως η απαγόρευση των επισκεπτηρίων, η διανομή ικανών ποσοτήτων προστατευτικού υγειονομικού υλικού, αλλά και η συνεχής παρακολούθηση και επιτήρηση της λειτουργίας των δομών, από τις αρμόδιες διευθύνσεις.

Σημειώνεται πως η μέριμνα για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής από την αρχή της πανδημικής κρίσης, ακόμη και πριν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο περιφερειάρχης πριν οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο ζήτησε τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, και με επιστολές του σε όλες τις δομές – τις οποίες υποστήριξε με υγειονομικό υλικό προστασίας- απηύθυνε συστάσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό να λαμβάνουν ενισχυμένα μέτρα και να τηρούν αυστηρά όλες τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!