Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πέντε αιτήματα από τον δήμαρχο Ανατ. Σάμου προς τον πρωθυπουργό
[Η Ναυτεμπορική]: Πέντε αιτήματα από τον δήμαρχο Ανατ. Σάμου προς τον πρωθυπουργό

[Η Ναυτεμπορική]: Πέντε αιτήματα από τον δήμαρχο Ανατ. Σάμου προς τον πρωθυπουργό

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε την Τετάρτη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ανήμερα της επετείου της Ενώσεως του νησιού με την Ελλάδα.

Σε αυτήν σημειώνει πως, σαν σήμερα, πριν από 108 χρόνια, στις 11 Νοεμβρίου 1912, η Σαμιακή Εθνοσυνέλευση κήρυξε την Ένωση «μετά του ελευθέρου (τότε) Ελληνικού Βασιλείου».

«Υπό άλλες συνθήκες, η επέτειος θα εορταζόταν με τη λαμπρότητα που της ανήκει και θα σας είχαμε απευθύνει πρόσκληση για να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις.

Δυστυχώς, η 108η επέτειος βρίσκει τη Σάμο και την κοινωνία να προσπαθεί να ανακάμψει από μια πολυεπίπεδη και πολύχρονη κρίση, όπως άλλωστε και η χώρα συνολικά.

Αυτό που διαφοροποιεί τη Σάμο είναι ότι, πέρα από τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, της πανδημίας, της εγγύτητάς της με τη γείτονα, αλλά και ενός σεισμού, για τα αποτελέσματα του οποίου έχετε ιδία άποψη, λόγω της άμεσης επίσκεψής σας.

Γνωρίζετε ότι η τοπική κοινωνία των ακριτών της πατρίδας μας, παρά το υψηλό ηθικό της και το ανεπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης που διαχρονικά επιδεικνύει, είναι πληγωμένη και αντιμέτωπη με πλήρη οικονομική καταστροφή.

Είμαι βέβαιος, όπως άλλωστε διαφάνηκε και από τις δηλώσεις σας, ότι συμμερίζεστε την άποψη ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες και ήδη δώσατε τα πρώτα δείγματα γραφής με τις ενέργειες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τα επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα κτίσματα , με αφορμή το τραγικό περιστατικό της απώλειας δύο ζωών μαθητών» αναφέρει ο κ. Στάντζος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!