Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πεκίνο: Πρόσκληση σε τέσσερις ΥΠΕΞ προς σύσφιξη σχέσεων με την ΕΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Πεκίνο: Πρόσκληση σε τέσσερις ΥΠΕΞ προς σύσφιξη σχέσεων με την ΕΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Πεκίνο: Πρόσκληση σε τέσσερις ΥΠΕΞ προς σύσφιξη σχέσεων με την ΕΕ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σερβίας θα επισκεφθούν την Κίνα αυριο Σάββατο, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, ως ένδειξη πρόθεσης για ενίσχυση των δεσμών με την Ευρώπη μετά τις παγωμένες επενδύσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταμάτησε την επικύρωση του επενδυτικού συμφώνου με την Κίνα έως ότου το Πεκίνο άρει τις κυρώσεις εναντίον πολιτικών της ΕΕ, εντείνει τη διαμάχη στις σχέσεις Κίνας-Ευρώπης και αρνείται την πρόσβαση των εταιρειών της ΕΕ στην Κίνα.

Οι κυρώσεις του Πεκίνου ήταν μια απάντηση στις δυτικές κυρώσεις εναντίον Κινέζων αξιωματούχων που κατηγορούνται για μαζικές κρατήσεις Μουσουλμάνων Ουιγούρων στη βορειοδυτική Κίνα.

Οι τέσσερις υπουργοί θα επισκεφθούν την Κίνα από τις 29 έως τις 31 Μαΐου μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ζάο Λιτζιάν σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γουάνγκ θα συναντήσει χωριστά τους τέσσερις υπουργούς και θα συζητήσει τις διμερείς και τις σχέσεις Κίνας-Ευρώπης, δήλωσε ο Ζάο. Η Κίνα ελπίζει ότι η επίσκεψη μπορεί να συμβάλει στην εμβάθυνση της συνεργασίας και να «προωθήσει την οικονομική επιβίωση μετά την επιδημία», είπε.

Τα μέλη της ΕΕ, η Πολωνία και η Ουγγαρία, καθώς και η Σερβία, η οποία δεν βρίσκεται στο μπλοκ, ανήκουν στην ομάδα των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης υπό την ηγεσία της Κίνας «17 + 1». Ο όμιλος έχασε πρόσφατα ένα μέλος όταν η Λιθουανία αποχώρησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!