Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Πεκίνο προειδοποιεί τη νέα γερμανική κυβέρνηση για την Ταϊβάν
[Η Ναυτεμπορική]: Το Πεκίνο προειδοποιεί τη νέα γερμανική κυβέρνηση για την Ταϊβάν

[Η Ναυτεμπορική]: Το Πεκίνο προειδοποιεί τη νέα γερμανική κυβέρνηση για την Ταϊβάν

Το Πεκίνο προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας να μην παρέμβει στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Σιντζιάνγκ και την προέτρεψε να εμμείνει στις προηγούμενες φιλικές πολιτικές αφού αποκάλυψε μια πιο σκληρή ατζέντα για την Κίνα .

Ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε την Τετάρτη συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης με το Κόμμα των Πρασίνων και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), διαδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία. Η κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί τον επόμενο μήνα με βασικές θέσεις του υπουργικού συμβουλίου γεμάτες με σκληροτράχηλους μηχανισμούς για την Κίνα.

Μια συμφωνία συνασπισμού 177 σελίδων περιέχει περισσότερες από δώδεκα αναφορές στην Κίνα και για πρώτη φορά αναφέρει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Σιντζιάνγκ , την καταπάτηση των δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ και το ζήτημα της Ταϊβάν.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Κίνα αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνολική στρατηγική της συνεργασία με τη Γερμανία, σημειώνοντας την 50ή επέτειο των επίσημων δεσμών του επόμενου έτους.

«Ελπίζω ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει την ρεαλιστική πολιτική της για την Κίνα και θα συναντήσει την Κίνα στα μισά του δρόμου», είπε.

Ο Ζάο πρόσθεσε ότι το Σιντζιάνγκ και το Χονγκ Κονγκ ήταν εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και είπε σε σχέση με την Ταϊβάν: «Όλες οι προηγούμενες γερμανικές κυβερνήσεις υποστήριξαν την πολιτική της μίας Κίνας και ελπίζω ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να τηρεί αυτήν την πολιτική».

«Συστημικός αντίπαλος»

Η συμφωνία συνασπισμού ανέφερε ότι η Γερμανία ήθελε «να αναπτύξει τις σχέσεις μας με την Κίνα στις διαστάσεις της εταιρικής σχέσης, της διαμόρφωσης του ανταγωνισμού και του ανταγωνισμού του συστήματος» και θα επιδιώξει τη συνεργασία της Κίνας «βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όπου είναι δυνατόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!