Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παιδική εργασία: Ποια πλευρά θα επιλέξουν οι δημοκρατίες;
[Η Ναυτεμπορική]: Παιδική εργασία: Ποια πλευρά θα επιλέξουν οι δημοκρατίες;

[Η Ναυτεμπορική]: Παιδική εργασία: Ποια πλευρά θα επιλέξουν οι δημοκρατίες;

Θύελλα αντιδράσεων είχαν προκαλέσει το 2019 οι δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, όταν σε συνέντευξή του, εμφανίστηκε υπέρμαχος της παιδικής εργασίας, προβάλλοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον εαυτό του για να υπερασπιστεί τη συγκεκριμένη θέση του.

«Εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών, αυτό δεν με έβλαψε καθόλου και σήμερα είμαι αυτός που είμαι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η αριστερά μού επιτίθεται επειδή υπερασπίζομαι την κουλτούρα της εργασίας για τα παιδιά μας από την πιο μικρή ηλικία. Αν είχα υπερασπιστεί την πρώιμη σεξουαλικότητα ή τη χρήση ναρκωτικών, οι οπαδοί της αριστεράς θα με επικροτούσαν. Αυτή είναι η αλήθεια!», είχε γράψει στο Twitter.

Ωστόσο, η βραζιλιάνικη νομοθεσία απαγορεύει την εργασία στους κάτω των 16 ετών, εκτός από τους μαθητευόμενους, οι οποίοι μπορούν να αρχίζουν στα 14 τους.

Με παρέμβασή της τότε, η υπουργός για θέματα Γυναικών και για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νταμάρες Άλβες, είχε επιχείρησε να βάλει ένα τέλος στο «παραλήρημα» Μπολσονάρου, λέγοντας πως «Κοιτάξτε, η γενιά μας εργάσθηκε νωρίς, εγώ εργάσθηκα πολύ νωρίς, οι γονείς μας εργάσθηκαν πολύ νωρίς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα αποποινικοποιήσουμε την παιδική εργασία. Είμαστε βέβαιοι πως η εργασία των παιδιών είναι παραβίαση δικαιωμάτων, πως δεν μπορεί να επιτραπεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι δηλώσεις Μπολσονάρου, δεν απέκτησαν πολλούς υποστηρικτές, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικών (IBGE), στη Βραζιλία εργάζονται σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανήλικοι ηλικίας από 5 έως 17 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!