Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης: Το σχέδιο για μια Αττική-πρότυπο στη διαχείριση απορριμμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης: Το σχέδιο για μια Αττική-πρότυπο στη διαχείριση απορριμμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης: Το σχέδιο για μια Αττική-πρότυπο στη διαχείριση απορριμμάτων

Στην «αταλάντευτη» βούληση της Περιφέρειας Αττικής να υλοποιήσει με συνέπεια τον σχεδιασμό της για μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να γίνει η Αττική περιφέρεια-πρότυπο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, σε παρέμβασή του στο διαδικτυακό επιστημονικό και τεχνολογικό φόρουμ digital Campus Party Greece, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η προσπάθεια της περιφέρειας βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές, που είναι η στροφή στην κυκλική οικονομία για μία σωστή και ασφαλή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, οι πραγματικές λύσεις σε πραγματικό χρόνο και τρίτον η ενίσχυση της ανακύκλωσης, «για να φτιαχτεί μια κοινωνική κυκλική οικονομία που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, κάνοντας την Αττική περιφέρεια πρότυπο στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Με αφορμή την εκδήλωση της πανδημίας, ανέφερε ότι απαιτείται μια νέα σχέση επιστήμης και πολιτικής, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη διαχείριση περιβαλλοντικών ζητημάτων απαιτείται ο σχεδιασμός και η καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες. «Η Αττική έχει πληρώσει ακριβά την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και συντονισμού, αλλά και τη συστηματική αναπαραγωγή στερεοτύπων που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, για την επιτυχία της ανακύκλωσης απαιτείται συστηματική ενημέρωση και καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών. «Χωρίς μόνιμη υπενθύμιση και απαντήσεις στα ερωτήματά τους, δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι μας» σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!