Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης Ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης Ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Πατούλης Ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης

«Η Ευρωπαϊκή έννοια του Κράτους ως “Δημόσια Υπηρεσία” και οι κρίσεις», ήταν το κεντρικό θέμα του Διεθνούς Συνεδρίου το οποίο διοργανώθηκε χθες στην Αθήνα. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Εξωτερικών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στον οποίο διευθυντής είναι ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Τις εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό τους ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης. Πρόεδρος του Συνεδρίου ήταν ο υπουργός Επικρατείας και καθηγητής Γιώργος Γεραπετρίτης. Τις εργασίες έκλεισε με ομιλία του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Ομιλίες πραγματοποιήσαν καθηγητές, αξιωματούχοι ανωτάτων δικαστηρίων και ευρωβουλευτές των χωρών μελών της Ε.Ε.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο επικεντρώνεται σε ζητήματα που αφορούν στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Τόνισε ότι «η εμπειρία του κορωνοϊού καταδεικνύει ότι περισσότερο τώρα από ποτέ, ήρθε η ώρα για την εφαρμογή της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό είναι ανάγκη να επιτευχθεί η ενδυνάμωση των Περιφερειών οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αρωγοί στην προσπάθεια που κατέβαλαν οι πολίτες, αλλά και το κεντρικό κράτος για την εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!