Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το πασχαλινό lockdown της Γερμανίας δείχνει ότι η Ευρώπη ξεμένει από λύσεις;
[Η Ναυτεμπορική]: Το πασχαλινό lockdown της Γερμανίας δείχνει ότι η Ευρώπη ξεμένει από λύσεις;

[Η Ναυτεμπορική]: Το πασχαλινό lockdown της Γερμανίας δείχνει ότι η Ευρώπη ξεμένει από λύσεις;

«Βασικά έχουμε μια νέα πανδημία» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελανακοινώνοντας την παράταση των υφιστάμενων μέτρων κατά του κορωνοϊού στη χώρα , την αναβολή των σχεδίων χαλάρωσης και την επιβολή ενός νέου έκτακτου, δραστικού lockdown διάρκειας πέντε ημερών για την πασχαλινή περίοδο.

Η Γερμανία πρέπει «να σπάσει την εκθετική ανάπτυξη του τρίτου κύματος», όπως είπε προχωρώντας σε μια από τις πιο δύσκολες κινήσεις της χώρας από την αρχή της πανδημίας, επισημαίνοντας την ξαφνικό «πισωγύρισμα» στις προσπάθειες της Ευρώπης να συγκρατήσει τον κορωνοϊό.

Η Γερμανία δεν είναι όμως η μόνη χώρα που «πηγαίνει προς τα πίσω», σχολιάζει το Bloomberg. Λίγες μόνο εβδομάδες αφότου έγινε αισθητό το φαινόμενο των εξάρσεων του ιού στη Γηραιά Ήπειρο , Γαλλία και Ιταλία επέβαλλαν εκ νέου lockdown ενώ πιθανό είναι να ακολουθήσουν οι Κάτω Χώρες σήμερα. Η Αυστρία «πάγωσε» τα σχέδια χαλάρωσης των περιορισμών για την ερχόμενη Δευτέρα, και στην Ουγγαρία τα νοσοκομεία ζητούν βοήθεια από παντού, ακόμη και από μη ειδικευμένους εθελοντές.

Τη ζοφερή εικόνα αναμένεται να αντικατοπτρίσει η κοινή δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι θα συζητήσουν την Πέμπτη για την πανδημία και τις νέες βάσεις που θέτουν τα νέα, πιο επιθετικά στελέχη του ιού. «Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή, επίσης υπό το φως των προκλήσεων που θέτουν οι παραλλαγές», αναφέρεται στο προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης των ηγετών που επικαλείται το Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!