Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρίσταναν τους τεχνικούς ή ηλεκτρολόγους κι έκλεβαν από σπίτια ηλικιωμένων
[Η Ναυτεμπορική]: Παρίσταναν τους τεχνικούς ή ηλεκτρολόγους κι έκλεβαν από σπίτια ηλικιωμένων

[Η Ναυτεμπορική]: Παρίσταναν τους τεχνικούς ή ηλεκτρολόγους κι έκλεβαν από σπίτια ηλικιωμένων

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας, προσποιούμενα τους τεχνικούς εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας ή τους ηλεκτρολόγους, διέπρατταν κλοπές από κατοικίες ηλικιωμένων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν στη Φυλή και στην Καλλιθέα τρία μέλη της σπείρας, ενώ εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές από κατοικίες. Αναζητείται άλλο ένα μέλος της σπείρας, που έχει ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί στη συμμορία τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, με την εγκληματική τους δράση να εκτείνεται τόσο στην περιοχή του Πειραιά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας είτε κατά μόνας, είτε από κοινού με άλλους συνεργούς τους, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα έξω από τα σπίτια τους και τους συστήνονταν ως ηλεκτρολόγοι ή τεχνικοί εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έλεγχο ηλεκτρικού πίνακα), έπειθαν τους ηλικιωμένους να εισέλθουν στις κατοικίες τους, προκειμένου να εξακριβώσουν την υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν κυρίως στον χώρο της κουζίνας και τους απασχολούσαν με διάφορα προσχήματα, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα, σε μία περίπτωση έπεισαν ηλικιωμένη να συγκεντρώσει μόνη της τα κοσμήματα και τιμαλφή, με πρόσχημα ότι θα προκαλούσαν πρόβλημα στη διαδικασία επισκευής της υποτιθέμενης βλάβης, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!