Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν τα σωματεία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν τα σωματεία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Παρέμβαση Μητσοτάκη ζητούν τα σωματεία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα

Στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνονται με κοινή επιστολή τους τα κατά τόπους σωματεία εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, ζητώντας «λύσεις γύρω από το ομολογουμένως απαράδεκτο» καθεστώς απασχόλησης των 9.500 συμβασιούχων τους.

Εκφράζουν την αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι οι υπουργοί Παιδείας κι Εσωτερικών «εδώ και 10 μήνες αδιαφορούν παντελώς για την ύπαρξή μας και αρνούνται να δεχθούν αντιπροσωπεία μας και να ακούσουν τις θέσεις και τα αιτήματά μας. Είμαστε εργαζόμενοι άνθρωποι και όχι αντικείμενα μιας χρήσης. Απαιτούμε στοιχειώδη σεβασμό στην εργασία μας και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό» αναφέρουν.

Όπως επισημαίνουν, όλο το προηγούμενο διάστημα, αν και εργαζόμενοι με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε σχολεία (που υποκρύπτουν όμως συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας), «ουσιαστικά επιταχθήκαμε από το υπουργείο Εσωτερικών και στρατευτήκαμε όπου μας χρειάστηκε η πολιτεία στη μάχη του αντιικού αγώνα, δίχως όμως να μας παρασχεθούν τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας, δίχως να έχουμε δικαίωμα στη λήψη αναρρωτικών αδειών, αδειών μητρότητας, αδειών ειδικού σκοπού, δίχως δικαίωμα απαλλαγής από τα καθήκοντα ως άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες. Μέχρι και άτομα καρκινοπαθή εξαναγκάζονταν να απασχολούνται καθημερινά αμέσως μετά τις χημειοθεραπείες, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους. Κι όλα αυτά για 33€/ανά σχολική αίθουσα τον μήνα, δίχως πρόσβαση σε κανένα εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα».

Όπως συμπληρώνουν, «το μόνο που ζητάμε είναι επιτέλους να μας ακούσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!