Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού
[Η Ναυτεμπορική]: Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού

[Η Ναυτεμπορική]: Παρατείνεται η υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού

Παρατείνεται η ισχύς της κοινής απόφασης των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας για την υποχρέωση δήλωσης αποθεμάτων υγειονομικού υλικού, στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα από τη λήξη της (12.9.2020) έως και τη 12η Νοεμβρίου 2020. Η νέα απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την έρευνας της για τη διαπίστωση τυχόν αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών, στον υγειονομικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό σχετικά με τον covid-19 και δημοσιοποίησε τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των ερευνών της που αφορούν στην αξιολόγηση των στοιχείων που συγκέντρωσε από τις Υγειονομικές Περιφέρειες και από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Διαύγεια.

Όπως αναφέρεται η επιτροπή διεξήγαγε έρευνα στις αγορές α) αναγκαίου υγειονομικού υλικού, β) κάθε ενδεδειγμένου μέσου ατομικής ή συλλογικής προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού και γ) ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού για θεραπεία και νοσηλεία κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σκοπός της προκαταρκτικής αυτής έρευνας είναι ο προσδιορισμός των εταιρειών εκείνων που, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 στην Ελλάδα, προέβησαν σε υπερτιμολογήσεις. Υπενθυμίζεται ότι σχετικές εκτεταμένες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί από την επιτροπή σε όλη την αλυσίδα διανομής υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικά, καθώς και σε συγκεκριμένες αγορές τροφίμων κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 στην Ελλάδα.

Η επιτροπή ζήτησε στοιχεία προμήθειας υγειονομικού υλικού (χειρουργικές μάσκες, μάσκες FFP2/FFP3, αντισηπτικά, οινόπνευμα, γάντια μιας χρήσης, στολές προστασίας TYVEC, προστατευτικά ματιών, γυαλιά προστασίας, ασπίδες προστασίας, απολυμαντικά δισκία, θερμόμετρα, ροόμετρα κλπ) για το διάστημα από το Νοέμβριο 2019 έως και το Μάρτιο 2020, καθώς και κατά τους μήνες Νοέμβριο 2019 έως και πριν την λήψη των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!