Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Παράθυρο» Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία να αναλάβει ρόλο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
[Η Ναυτεμπορική]: «Παράθυρο» Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία να αναλάβει ρόλο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

[Η Ναυτεμπορική]: «Παράθυρο» Στόλτενμπεργκ σε Τουρκία να αναλάβει ρόλο στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι είναι “βασικό” να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο της Καμπούλ και υποσχέθηκε να μην ξεχαστούν αυτοί που προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν μετά την αποχώρηση και των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών.

“Είναι βασικό να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο, τόσο για να επιτρέπει (την προώθηση) της ανθρωπιστικής βοήθειας στον αφγανικό λαό όσο και για να εξασφαλιστεί ότι μπορούμε να συνεχίζουμε να βγάζουμε τους ανθρώπους, αυτούς που το επιθυμούν αλλά δεν μπόρεσαν να μετάσχουν στον απεγκλωβισμό που επιχειρήθηκε από τον στρατό”, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Δεσμευόμαστε όλοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να τους βγάλουμε. Δεν θα τους ξεχάσουμε”, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας συνεχάρη την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία πρότεινε να παίξει έναν ρόλο στην εγγύηση της ασφάλειας του αεροδρομίου, ανοίγοντας «παράθυρο» να εκπληρώσει το αίτημά της.Ευχαρίστησε επίσης τα σχεδόν 800 μέλη του πολιτικού προσωπικού του οργανισμού για τη βοήθειά τους στη διαχείριση της αερογέφυρας.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ και άλλες χώρες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να φύγουν. Οι Ταλιμπάν δήλωσαν σαφώς ότι θα επιτρέπουν τις αναχωρήσεις, εμείς θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν γι’ αυτά που λένε αλλά και γι’ αυτά που κάνουν”, δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!