Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παραπομπή της Ελλάδας με 6+1 «κατηγορίες»
[Η Ναυτεμπορική]: Παραπομπή της Ελλάδας με 6+1 «κατηγορίες»

[Η Ναυτεμπορική]: Παραπομπή της Ελλάδας με 6+1 «κατηγορίες»

Του Νίκου Μπέλλου
nbellos@naftemporiki.gr

Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο για 7 παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, που αφορούν τον φόρο κληρονομιάς, το περιβάλλον, διακρίσεις σε ανώτερο επίπεδο στη δημόσια διοίκηση και τους σιδηροδρόμους, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα η Κομισιόν ενεργοποίησε χθες το πρώτο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας εναντίον της Ελλάδας, ζητώντας την τροποποίηση της νομοθεσίας για τον φόρο κληρονομιάς όσον αφορά τις καταθέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που κατέχουν από κοινού οι σύζυγοι.

Φόρος κληρονομιάς
Η Ελλάδα χορηγεί επί του παρόντος απαλλαγή από τον φόρο για τις εν λόγω κληρονομίες. Ωστόσο, περιορίζει την απαλλαγή αυτή μόνο σε εκείνους τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων που προσφέρονται από ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική νομοθεσία παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων (άρθρο 63 παράγραφος 1 της συνθήκης). Το εν λόγω άρθρο απαγορεύει οποιονδήποτε περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων μεταξύ κρατών μελών και μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών.

Ποιότητα αέρα στη Θεσσαλονίκη
Η Επιτροπή ενεργοποίησε το πρώτο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας για την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων, η εισπνοή των οποίων είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα πρωτογενή αιωρούμενα σωματίδια απορρίπτονται απευθείας στον αέρα από διάφορες πηγές (αυτοκίνητα, βιομηχανικές δραστηριότητες, οικιακή θέρμανση).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!