Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παράνομος ο τουρισμός εκτός Βρετανίας
[Η Ναυτεμπορική]: Παράνομος ο τουρισμός εκτός Βρετανίας

[Η Ναυτεμπορική]: Παράνομος ο τουρισμός εκτός Βρετανίας

Ένα χρόνο μετά από το πρώτο καθολικό “κλείδωμα” του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα, μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα ο νέος νόμος για την covid: ο τουρισμός εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και χωρίς σοβαρό λόγο θα είναι παράνομος. Μεταξύ των εξαιρέσεων περιλαμβάνεται επίσκεψη σε ετοιμοθάνατο συγγενή ή για κηδεία.

Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τα 5,800 ευρώ, ενώ 220 ευρώ καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν συμπληρώσουν τη φόρμα ενημέρωσης για το ταξίδι τους. οπως αναφέρει η ΕΡΤ. Είναι ήδη παράνομο να φύγει κάποιος από τη χώρα για διακοπές αλλά ο νέος νόμος το κάνει «ρητό αδίκημα»

Οι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν την Κοινή Περιοχή Ταξιδιών όπως την Ιρλανδία και τη Νήσο του Μαν, αλλά θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν αυτό οι περιοχές για την παράκαμψη του νόμου. Μεταξύ άλλων εξαιρέσεων στα αυστηρά μέτρα είναι τα ταξίδια και λόγους εργασίας, για σπουδές, μετακόμιση, για οικογενειακούς λόγους ή για την προσωπική ασφάλεια των ατόμων που πρέπει να ταξιδέψουν.

Τεχνικά, ο νόμος Covid που περιλαμβάνει την απαγόρευση του τουρισμού ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όμως, θα γίνεται αναθεώρηση σε κάθε βήμα χαλάρωσης των μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση. Η πρώτη έκθεση από την Ειδική Ομάδα της κυβέρνησης για τα Ταξίδια θα ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου -οπότε ανοίγουν οι κήποι των παμπ στο κοινό-, μετά στις 17 Μαίου οπότε επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και 10 χιλιάδων ατόμων και τέλος στις 21 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!