Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παραλλαγή Δέλτα: Γιατί οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί για τους θανάτους εμβολιασμένων
[Η Ναυτεμπορική]: Παραλλαγή Δέλτα: Γιατί οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί για τους θανάτους εμβολιασμένων

[Η Ναυτεμπορική]: Παραλλαγή Δέλτα: Γιατί οι ειδικοί είναι καθησυχαστικοί για τους θανάτους εμβολιασμένων

Καθώς η παραλλαγή Δέλτα, η πιο μολυσματική και επικίνδυνη ως τώρα, έχει μπει σε τροχιά επικράτησης σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Βρετανία δεδομένου ότι έχει εκεί το νέο στέλεχος έχει ήδη επικρατήσει, αντιπροσωπεύοντας το 95% των νέων κρουσμάτων , αποτελεί πλέον τον οδηγό της πανδημίας.

Με βάση τα στοιχεία από τη Βρετανία γνωρίζουμε ότι οι νεότεροι, οι μη εμβολιασμένοι αλλά και οι μερικώς εμβολιασμένοι που έχουν δηλαδή κάνει μόνο την πρώτη δόση βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης . Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι εξακολουθούν να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τη λοίμωξη.

Εξετάζοντας όμως τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν οι μισοί από τους πρόσφατους θανάτους της χώρας λόγω Covid-19 αφορούν ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί. Γιατροί και επιστήμονες δεν ανησυχούν, ωστόσο, για το φαινομενικά υψηλό ποσοστό θανάτων μεταξύ του εμβολιασμένου πληθυσμού. Γιατί;

Όπως υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα, οι αριθμοί μέχρι στιγμής αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια προσφέρουν ουσιαστική προστασία έναντι της παραλλαγής, ιδιαίτερα μετά από τη λήψη και των δύο δόσεων. Η παραλλαγή Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έκτοτε εξαπλώθηκε σε τουλάχιστον 85 χώρες και εκτιμάται ότι θα επικρατήσει πολύ σύντομα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον δοκιμάζεται από την παραλλαγή Δέλτα καθώς η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας ανακοίνωσε πως την περασμένη εβδομάδα τα νέα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα ανήλθαν στα 50.824.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!