Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παρακολουθείται και δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στην Ανατολική Κρήτη
[Η Ναυτεμπορική]: Παρακολουθείται και δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στην Ανατολική Κρήτη

[Η Ναυτεμπορική]: Παρακολουθείται και δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στην Ανατολική Κρήτη

Εννέα σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν μέσα στη νύχτα στην Ανατολική Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ χθες ένα τέταρτο πριν τις εννέα το βράδυ, που έγινε αισθητή σε ένα μεγάλο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και Λασιθίου. Οι σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν κατά το πλείστον ασθενείς και δεν έγιναν αντιληπτές από τους πολίτες.

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες βιώνουν μια σεισμική δραστηριότητα, η οποία σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Παπαϊωάννου, δεν θα πρέπει να προκαλεί πανικό. Ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, εξήγησε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται, με επιταχυνσιογράφο ο οποίος έχει τοποθετηθεί από το Ινστιτούτο στην περιοχή και καταγράφει τη σφοδρότητα των δονήσεων.

«Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου το τελευταίο διάστημα γίνονται σεισμοί σχετικά μικρού μεγέθους ακολουθούμενοι – ο καθένας από αυτούς – από αρκετά μικρότερου μεγέθους σεισμούς. Η σεισμική δράση εντοπίζεται σε μια περιοχή η οποία είναι πολύ κοντά στο Αρκαλοχώρι, με αποτέλεσμα ακόμη και μικρού μεγέθους σεισμοί να γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί. Μέχρι στιγμής τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια ζώνη που έχει ενεργοποιηθεί κι αντιστοιχεί σε ένα μήκος ρήγματος το οποίο δεν φαίνεται μα είναι μεγάλο, δηλαδή δεν φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί μια μεγάλη περιοχή που θα μπορούσε να δώσει έναν μεγαλύτερο σεισμό» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!