Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι παράγοντες που αποσταθεροποιούν το φθινόπωρο της Ευρώπης
[Η Ναυτεμπορική]: Οι παράγοντες που αποσταθεροποιούν το φθινόπωρο της Ευρώπης

[Η Ναυτεμπορική]: Οι παράγοντες που αποσταθεροποιούν το φθινόπωρο της Ευρώπης

Ένα δύσκολο ευρωπαϊκό φθινόπωρο γεμάτο αβεβαιότητα την οποία πυροδοτούν διάφοροι καθοριστικοί παράγοντες, από το Αφγανιστάν μέχρι τη μάχη για τις θεμελιώδεις αξίες του μπλοκ, προβλέπει σε ανάλυσή το Politico.

Με τίτλο «Το φθινοπωρινό άγχος των Βρυξελλών», το δημοσίευμα αναφέρει πως το φετινό καλοκαίρι έκρυβε μια σημαντική εξέλιξη για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν και την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα. Αυτή εξέλιξη αναγκάζει τη Ευρώπη να αντιμετωπίσει σοβαρά υπαρξιακά ερωτήματα.

Και δεν είναι τα μόνα που έχει μπροστά της η ΕΕ, όπως αναφέρει το Politico τονίζοντας πως υπάρχουν και άλλοι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες στο σκηνικό. Από τις γερμανικές εκλογές με το τέλος της εποχής Μέρκελ και την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι την εσωτερική διερώτηση για αξίες της ΕΕ και πώς αυτές διαμορφώνονται από χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, οι Βρυξέλλες έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους.

Το επόμενο κεφάλαιο στο Αφγανιστάν

Το Αφγανιστάν έχει πλέον περιέλθει στον έλεγχο των Ταλιμπάν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των Αφγανών. Η αλλαγή στην πολιτική σκηνή της χώρας έχει καλλιεργήσει ανησυχίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Ευρώπη σε δύο θέματα, τη σχέση της με τις ΗΠΑ και το μεταναστευτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!