Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παππάς: Αποκλείονται από τη χρηματοδότηση οι ΜμΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παππάς: Αποκλείονται από τη χρηματοδότηση οι ΜμΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παππάς: Αποκλείονται από τη χρηματοδότηση οι ΜμΕ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων άσκησε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, με αφορμή την απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην επίκαιρη ερώτηση για τα εργαλεία παροχής ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Ν. Παππά, οι τράπεζες ενίσχυσαν με 3,5 δισ. ευρώ το πελατειακό τους φιλέτο, από τα 4,3 δισ. που έριξαν στην αγορά και τα 16 δισ. που δανείστηκαν από την ΕΚΤ. Υποστηρίζει ότι αποκλεισμένες από τη χρηματοδότηση βρέθηκαν οι ΜμΕ.

«Η πλειονότητα των επιχειρήσεων παραμένει αποκλεισμένη από τα εργαλεία παροχής ρευστότητας. Στην επιστρεπτέα προκαταβολή έχουν ενταχθεί μόνο 50 χιλιάδες επιχειρήσεις. Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ, μόλις δύο χιλιάδες από τις 250 χιλιάδες επιχειρήσεις που ενδιαφέρθηκαν. Οι τράπεζες ορθώνουν εμπόδια στην ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και ενθυλακώνουν ποσά, τα οποία διοχετεύουν κατά κύριο λόγο στα πελατειακά τους φιλέτα. Από την αρχή του έτους έχουν δανειστεί 16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο για την παροχή ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στην αγορά έχουν ρίξει μόλις 4,3 δισ., με τα 3,5 δισ. να δίνονται στους «καλούς» τους πελάτες», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Σημειώνει πως στην απάντηση του (στην επίκαιρη ερώτηηση που του έθεσε) ο υπουργός Ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!