Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης: Τα μέτρα αγγίζουν και τα εισοδήματα συνταξιούχων-δημοσίων υπαλλήλων
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης:  Τα μέτρα αγγίζουν και τα εισοδήματα συνταξιούχων-δημοσίων υπαλλήλων

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης: Τα μέτρα αγγίζουν και τα εισοδήματα συνταξιούχων-δημοσίων υπαλλήλων

Για το θέμα της μη εξαγγελίας μέτρων υπέρ των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων στην ΔΕΘ ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης

Απαντώντας, κατά την συέντευξη που έδωσε στο Πρώτο πρόγραμμα,και αναφερόμενος στο θέμα της εισφοράς αλληλεγγύης, είπε πως το μέτρο άγγιξε περισσότερο τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, γιατί εκεί μειώθηκε το πραγματικό εισόδημα, ενώ ούτε οι συντάξεις αγγίχτηκαν ούτε πρόκειται ποτέ να πειραχτούν.

«Επομένως δεν πρέπει να έχουμε κάποιου είδους παρέμβαση εκεί. Όμως όλα τα άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, όπως η μείωση του ΦΠΑ, αυτά αγγίζουν και αυτό το εισόδημα. Παραδείγματος χάριν, δεν διαφοροποιείται η στήριξη ως προς την ενέργεια ενός ιδιωτικού και ενός δημοσίου υπαλλήλου. Και ο συνταξιούχος λαμβάνει την ίδια στήριξη. Επομένως δεν τους ξεχάσαμε. Το μόνο που μπορεί κανείς να πει είναι για την εισφορά αλληλεγγύης, όμως η εισφορά αλληλεγγύης σε εισοδήματα που δεν πειράχτηκαν δεν είναι το ίδιο με την εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα που εκεί είχαμε μείωση λόγω της κρίσης».

Ερωτηθείς εάν οδηγούμαστε το 2022 σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε πως ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι παρεμβαίνει στην οικονομία και την κοινωνία όταν απαιτείται, χωρίς να αναφέρεται καθόλου σε ένα τέτοιο γεγονός, «άλλωστε έχει πει ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!