Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Παπαθανάσης: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου

Η κυβέρνηση κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης λόγω της πανδημίας και για το λόγο αυτό επιδότησε τους εκπροσώπους της με το ποσό του 1,9 δις το 2020 ώστε να καλύψει τις απώλειες τους στο μεγαλύτερο μέρος τους, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ό ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το «πάγωμα» των ενοικίων, η κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων, αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έρχεται σε λίγες μέρες.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και δάνεια σε επιχειρήσεις μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Σε ότι αφορά το αλαλούμ με το take away, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι διαπιστώθηκε πως θα υπήρχε πρόβλημα με την απαγόρευση του και για το λόγο αυτό παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, το μέτρο αποσύρθηκε χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα, αφού δεν είχε προλάβει να περάσει σε ΦΕΚ για να νομιμοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση ανακέλεσε τελικά το προσωρινό μέτρο της απαγόρευσης του take away στα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική το οποίο είχε εξαγγείλει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!