Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Σημαντική αύξηση των ξένων επενδύσεων για κλινικές μελέτες στην χώρα μας αναμένεται να φέρουν οι στοχευμένες ενέργειες της IQVIA, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της εταιρείας και του ΙΟΒΕ. Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να επιτευχθεί αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως, εάν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να φτάσει η κατά κεφαλή επένδυση σε κλινικές μελέτες στο μέσο όρο της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η IQVIA συνεργάζεται με την HACRO, τον ΣΦΕΕ και άλλους φορείς και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των κλινικών μελετών στη χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η IQVIA, είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης της IMS Health, παγκόσμιας ηγέτιδας στην ανάλυση δεδομένων, στις συμβουλευτικές και στις τεχνολογικές λύσεις, αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας, και της Quintiles, από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στις Κλινικές Μελέτες. Η IQVIA, με έδρα τις ΗΠΑ, έχει παρουσία σε 100+ χώρες και απασχολεί 75.000 εργαζομένους.

Είναι μια εξειδικευμένη εταιρία δεδομένων υγείας η οποία επεκτάθηκε σε υπηρεσίες συμβουλευτικής και έρευνας αγοράς, μέσω εξαγορών και οργανικής ανάπτυξης, ενώ από το 2015 μεγάλωσε το αποτύπωμά της στο χώρο της τεχνολογίας και του CRM (Customer Relationship Management) μέσω της μεγάλης εξαγοράς, σε παγκόσμιο επίπεδο, των εργασιών της Cegedim.

Το 2016 συγχωνεύθηκε με την Quintiles, εταιρία-κολοσσό στις Κλινικές Μελέτες με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία εξέλιξη καθώς, από το 2009 που ο αριθμός των υπαλλήλων της ήταν 6.700 έφτασε στους 75.000, ενώ ο τζίρος από $2.3 δις ανήλθε στα $11 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!