Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Θεαματική ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών
[Η Ναυτεμπορική]: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Θεαματική ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών

[Η Ναυτεμπορική]: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Θεαματική ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών

Τη «θεωρία του ελατηρίου» επιβεβαιώνουν οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες συνεχίζουν τη δυναμική ανάκαμψη για τρίτο διαδοχικό μήνα, όπως εκτιμούν οι εξαγωγείς. «Με τις συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία να έχουν εισέλθει σε τροχιά ομαλοποίησης, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα ανισορροπίας εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να ανακτήσουν τον βηματισμό τους και να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές. Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, η αξία των ελληνικών εξαγωγών συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών αυξήθηκαν κατά 51,1% και ανήλθαν σε 3,22 δισ. ευρώ», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Καταλυτικό ρόλο στη θεαματική ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών έπαιξαν οι κλάδοι των Πετρελαιοειδών & καυσίμων (+239%), των Βιομηχανικών (+29,8%), των Τροφίμων (+13,5%), και των Μηχανημάτων (+43,5) που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους. Μοναδικό μελανό σημείο, όπως σημειώνεται, αποτελεί το εμπορικό έλλειμμα, το οποίο διαχρονικά ταλανίζει την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, τον Μάιο αυξήθηκε κατά 43,9% και διαμορφώθηκε στα 1,67 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την πορεία των ελληνικών εξαγωγών, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, δήλωσε τα εξής:

«Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης έχουν εισέλθει οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες ανακτούν σταδιακά τον βηματισμό τους καθώς ομαλοποιείται η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Οι επιδόσεις των τελευταίων μηνών αποδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες που ενσωματώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν να πετύχουν ακόμη περισσότερα με την κατάλληλη στήριξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!