Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η πανδημική κρίση εξανέμισε τα κέρδη τριών χρόνων
[Η Ναυτεμπορική]: Η πανδημική κρίση εξανέμισε τα κέρδη τριών χρόνων

[Η Ναυτεμπορική]: Η πανδημική κρίση εξανέμισε τα κέρδη τριών χρόνων

Στη Σοφία Εμμανουήλ
semm@naftemporiki.gr

Η πανδημία ανέτρεψε άρδην τα δεδομένα, επιφέροντας πλήγμα στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία, η οποία κινείται σε τροχιά βαθιάς ύφεσης, με τις επιχειρήσεις να έχουν εξανεμίσει τα οφέλη της ανάκαμψης που επετεύχθη την τριετία 2017-2019 μετά την προηγούμενη οικονομική κρίση.

Στοιχεία της ICAP Group, στο πλαίσιο της έκδοσης «Greece in Figures 2021», δείχνουν ότι το 2019 οι επιχειρήσεις κατάφεραν να βελτιώσουν τα αποτελέσματά τους για πέμπτη συνεχή χρονιά. Σε δείγμα ισολογισμών 21.349 ελληνικών επιχειρήσεων (εκτός τραπεζών – ασφαλειών) ο κύκλος εργασιών το 2019 αυξήθηκε κατά 4,2%, ανερχόμενος σε 161 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα αυξήθηκε κατά 24,4% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Σχολιάζοντας τις προοπτικές της αγοράς στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει η πανδημία, στο πλαίσιο της έκδοσης, ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών ICAP, σημειώνει ότι το 2020, που η χώρα μας βίωσε μια τεράστια ύφεση 10%, αναμένεται σημαντική επιδείνωση των αποτελεσμάτων των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι από τα οικονομικά αποτελέσματα 125 ελληνικών εταιρειών, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκύπτει μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά περίπου 20% στο εννεάμηνο του έτους και σημαντική μείωση των κερδών EBITDA κατά 25%.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η υγειονομική κρίση, η οποία, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία, θα συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμα, εντείνει τα σημαντικότατα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο εδώ και έναν χρόνο, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για το μέλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!