Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παναγιώτης Τσακλόγλου: Μοντέλο Σουηδίας στην επικουρική ασφάλιση για υψηλές μελλοντικές συντάξεις
[Η Ναυτεμπορική]: Παναγιώτης Τσακλόγλου: Μοντέλο Σουηδίας στην επικουρική ασφάλιση για υψηλές μελλοντικές συντάξεις

[Η Ναυτεμπορική]: Παναγιώτης Τσακλόγλου: Μοντέλο Σουηδίας στην επικουρική ασφάλιση για υψηλές μελλοντικές συντάξεις

Συνέντευξη στον Βασίλη Αγγελόπουλο

Μαζί με τρεις μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική και βιωσιμότητας δημόσιου χρέους) πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν» ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, εξειδικεύει πώς θα λειτουργεί ο «κουμπαράς» για κάθε νέο ασφαλισμένο. Ο υφυπουργός μιλάει για προσεκτικά σχεδιασμένα επενδυτικά προγράμματα, όπου θα κατευθύνονται και θα επενδύονται, κατ’ επιλογήν του ασφαλισμένου, τα κεφάλαια του «ασφαλιστικού κουμπαρά του». Παράλληλα τονίζεται ότι θα υπάρχει διασφάλιση ότι δεν θα χαθούν τα κεφάλαια που θα επενδυθούν.

Ο κ. Τσακλόγλου γνωστοποιεί ότι τα στοιχεία από τις μελέτες δείχνουν ότι, σε ορίζοντα δεκαετίας, το πρόσημο ανάμεσα στα πρόσθετα δημοσιονομικά έσοδα που θα προκύψουν από τη μεταρρύθμιση και στα διαφυγόντα έσοδα από τις εισφορές που θα χαθούν από τα Ταμεία είναι θετικό. Επίσης, ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θεωρεί ότι θα αξιοποιηθούν τα αποθεματικά του ΑΚΑΓΕ για τη μεταρρύθμιση, συνεπώς οι νυν συνταξιούχοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας.

Σε κάθε περίπτωση, στο νέο μοντέλο θα υπάρχει η ανάλογη «καθοδήγηση» προς τους ασφαλισμένους ώστε να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, με βάση το επενδυτικό τους προφίλ και πάντα σε σχέση με τον εργασιακό «κύκλο ζωής» τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!