Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν απολίθωμα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών
[Η Ναυτεμπορική]: Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν απολίθωμα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών

[Η Ναυτεμπορική]: Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν απολίθωμα ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών

Ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε ένα ασυνήθιστο απολίθωμα ηλικίας περίπου 300 εκατομμυρίων ετών, στο Εθνικό Πάρκο Canyonlands στη Γιούτα, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα νεοανακαλυφθέν είδος, λένε οι ερευνητές.

Το ακριβές είδος και η ταξινόμηση δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, αλλά το απολίθωμα ανήκει σε ένα τετράποδο ζώο και θα μπορούσε να είναι ένας πρώιμος πρόγονος είτε των ερπετών είτε των θηλαστικών. Οι παλαιοντολόγοι έχουν προσδιορίσει ότι το απολίθωμα θα μπορούσε να είναι ηλικίας 295 έως 305 εκατομμυρίων ετών, μεταξύ των γεωλογικών περιόδων της Πενσυλβανίας και της Πέρμιας.

«Πρόκειται για ένα εκπληκτικό δείγμα. Δεν βλέπεις κάτι τέτοιο πολύ συχνά, οπότε είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε ο Άνταμ Μαρς, επικεφαλής παλαιοντολόγος στο Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα. «Αλλά αυτό που δείχνει είναι ότι πιθανώς υπάρχουν περισσότερα απολιθώματα εκεί έξω, ειδικά στο Canyonlands, σε αυτό το πραγματικά σημαντικό χρονικό διάστημα».

Μια ομάδα επιστημόνων και παλαιοντολόγων από το Απολιθωμένο Δάσος, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Γιούτα και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) βοήθησαν στη συλλογή του απολιθώματος. Το απολίθωμα αυτό φαίνεται να είναι ένα πρώιμο αμνιωτό, δηλαδή ένα χερσαίο σπονδυλωτό που γεννάει αυγά, σύμφωνα με τον Άνταμ Χάτενλόκερ, επίκουρος καθηγητής στο USC. Ο πλήρης σκελετός που βρέθηκε, επιτρέπει στους επιστήμονες να αναλύσουν την εξέλιξη των αμνιωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!