Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Παγκόσμιο παράδειγμα η Ελλάδα στην καταπολέμηση του ξεπλύματος»
[Η Ναυτεμπορική]: «Παγκόσμιο παράδειγμα η Ελλάδα στην καταπολέμηση του ξεπλύματος»

[Η Ναυτεμπορική]: «Παγκόσμιο παράδειγμα η Ελλάδα στην καταπολέμηση του ξεπλύματος»

Την ανάγκη για εθνική και υπερεθνική συνεργασία στην αντιμετώπιση για το «ξέπλυμα χρήματος» και χρηματοδότησης της τρομοκρατικής δράσης, υπογράμμισε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «FATF – Νέες τεχνολογίες και περιβάλλον: Προκλήσεις και προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Τις δράσεις της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατικής δράσης, εξήρε ο Μάρκους Πλέιερ, πρόεδρος της FATF, διεθνούς ομάδας χρηματοοικονομικής δράσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, υπενθυμίζοντας την πετυχημένη αξιολόγηση της χώρας μας το 2019. Σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει τις καλές πρακτικές. «Το ξέπλυμα χρήματος καταστρέφει κοινωνίες. Είναι απαραίτητο για τη συνοχή και την ηρεμία μιας κοινωνίας να αντιμετωπίζεται ορθά», σημείωσε ο κ. Πλέιερ.

Καλωσορίζοντάς τον στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι ο Γερμανός πρόεδρος της FATF, δεν είναι μόνο φιλέλληνας, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά και αρχαία ελληνικά. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Παναγιώτου, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ, ο οποίος υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ο κ. Τριαντόπουλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη FATF και πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Στρατηγικής τα προηγούμενα δύο χρόνια, επισήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει υψηλή προτεραιότητα σε θέματα AML/CTF και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτά και την ανάγκη για συνεργασίες εντός και εκτός συνόρων, για το μετριασμό των κινδύνων, ιδιαίτερα στους τομείς των νέων τεχνολογιών, των περιβαλλοντικών εγκλημάτων, της χρηματοδότησης τρομοκρατίας με εθνικά ή φυλετικά κίνητρα, και της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!