Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι παγκόσμιοι ηγέτες ζητούν μια διεθνή συνθήκη κατά της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Οι παγκόσμιοι ηγέτες ζητούν μια διεθνή συνθήκη κατά της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Οι παγκόσμιοι ηγέτες ζητούν μια διεθνή συνθήκη κατά της πανδημίας

Ηγέτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ, αρθρογραφούν σε εφημερίδες ότι ο Covid-19 αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επόμενη πανδημία ή υγειονομική κρίση δεν έχει υποθετική φύση, είναι θέμα χρόνου, λένε. Και η πανδημία του νέου κορωνοϊού έδειξε ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς», όπως υποστηρίζουν.

Οι 24 ηγέτες δημοσιεύοντας το κείμενό τους σε εφημερίδες όπως η Daily Telegraph της Βρετανίας, η Le Monde της Γαλλίας και η El Pais της Ισπανίας, υποστηρίζουν ότι απαιτείται μια συνθήκη παρόμοια με αυτήν που επιτεύχθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας διασυνοριακής συνεργασίας.

Ανάμεσα στους ηγέτες που υπογράφουν το κείμενο, είναι ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος αναφέρει πως: «την ενδιάμεση εποχή, μετά την καταστροφή των δύο παγκόσμιων πολέμων, οι πολιτικοί ηγέτες ενώθηκαν για να σφυρηλατήσουν το πολυμερές σύστημα».

«Οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι: Να φέρουν τις χώρες μαζί, να διαλύσουν τους πειρασμούς του απομονωτισμού και του εθνικισμού και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα μπορούσαν να επιτευχθούν μόνο μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας – δηλαδή της ειρήνης, της ευημερίας, της υγείας και της ασφάλειας», υποστηρίζουν οι ηγέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!