Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα: Η βραδύτερη ανάπτυξη στην Ασία από το 1967 το 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα: Η βραδύτερη ανάπτυξη στην Ασία από το 1967 το 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα: Η βραδύτερη ανάπτυξη στην Ασία από το 1967 το 2020

Τη βραδύτερη ανάπτυξη σε περισσότερα από 50 χρόνια στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού, αναμένεται να προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, όπως επισήμανε σε οικονομική ενημέρωση η Παγκόσμια Τράπεζα, χθες Δευτέρα.

Η τράπεζα εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην περιοχή για φέτος προβλέπεται να τρέξει με ρυθμό μόλις 0,9%, η βραδύτερη από το 1967, καθώς στην Κίνα έως και 38 εκατ. άνθρωποι πρόκειται να βρεθούν στα όρια της φτώχειας.

Η ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται να φθάσει στο 2% φέτος, ενισχυμένη από τις κρατικές δαπάνες, τις ισχυρές εξαγωγές και το χαμηλό ποσοστό νέων κρουσμάτων από τον Μάρτιο, ωστόσο η υποτονική εγχώρια κατανάλωση θα ανακόψει τον ρυθμό της.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η υπόλοιπη περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται να καταγράψει συρρίκνωση 3,5%.

Η πανδημία και οι προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσής της οδήγησαν σε «σημαντική μείωση» της οικονομικής δραστηριότητας, αναφέρει η έκθεση.

«Αυτές οι εγχώριες δυσκολίες επιδεινώθηκαν από την παγκόσμια ύφεση που προκλήθηκε από της πανδημία, η οποία έπληξε τις οικονομίες της EAP (Ανατολική Ασία και Ειρηνικός) που στηρίζονται στο εμπόριο και τον τουρισμό», τονίζεται.

Οι χώρες της περιοχής ενδέχεται να χρειαστεί να συνεχίσουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσουν τα έσοδα ως απάντηση στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία, ενώ τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας μπορούν να βοηθήσουν στην ένταξη των εργαζομένων στην οικονομία, ανέφερε η τράπεζα.

«Χώρες με λειτουργικά προγράμματα κοινωνικής προστασίας και καλή υποδομή εφαρμογής τους, πριν τον κορωνοϊό, μπόρεσαν να τα εφαρμόσουν πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της πανδημίας», υπογραμμίζει η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!