Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα :Κατακόρυφη αύξηση της ακραίας φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα :Κατακόρυφη αύξηση της ακραίας φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Παγκόσμια Τράπεζα :Κατακόρυφη αύξηση της ακραίας φτώχειας εξαιτίας της πανδημίας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο οδηγούνται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα, κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των νεόπτωχων, που αναγκάζονται να ζουν με λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα.

Οι νέοι ακραία φτωχοί παγκοσμίως, που προκαλούνται από την πανδημία εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 119 και 124 εκατομμυρίων το 2020.

Το 2021, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε 143 έως 163 εκατομμύρια. Ενώ οι εκτιμήσεις για το 2021 είναι πρώιμες, φαίνεται ότι για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο αυτή η κρίση δεν θα είναι βραχύβια.

Σε σχετικό διάγραμμα παρουσιάζεται η πρόγνωση της φτώχειας έως το 2021, χρησιμοποιώντας τα σενάρια προ COVID-19 και μετά COVID-19 με βάση τις προβλέψεις για την Παγκόσμια Οικονομία του Ιανουαρίου του 2021.

Παρατηρείται σταθερή πτώση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν σε ακραία φτώχεια μέχρι το 2019, με απότομη άνοδο το 2020, που φτάνει στα επίπεδα του 2015.

Το διάγραμμα δείχνει την ετήσια αλλαγή στον αριθμό των ακραίων φτωχών παγκοσμίως από το 1992 έως το 2020. Κάθε ράβδος αντιπροσωπεύει τον καθαρό αριθμό των ατόμων που είτε έχουν μετακινηθεί από την ακραία φτώχεια εάν ήταν φτωχοί τον περασμένο χρόνο ή μετακινήθηκαν σε ακραία φτώχεια εάν ήταν όχι φτωχοί τον προηγούμενο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!