Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» με το χρόνο στα λογιστικά γραφεία
[Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» με το χρόνο στα λογιστικά γραφεία

[Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» με το χρόνο στα λογιστικά γραφεία

Με γοργούς ρυθμούς κινούνται οι επιχειρήσεις καθώς ήδη ένα 24ωρο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» περισσότερες από 13.000 είχαν υποβάλλει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, περίπου 50.000 επιχειρήσεις αναμένεται να μοιραστούν τα 500 εκατ. ευρώ του προγράμματος. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, η εκτίμηση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι για να λάβουν την επιδότηση οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταγράφουν μείωση τζίρου κατά 30% και ζημιές το 2020.

Όσον αφορά την προθεσμία για την ολοκλήρωση της α΄ φάσης της διαδικασίας η οποία λήγει στις 17 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι τον Ιούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει ο συμψηφισμός με τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.

Αν και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα παράτασης της παραπάνω προθεσμίας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι κάθε φορά η κατάσταση επανεξετάζεται ανάλογα τα δεδομένα.

Τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πιο εύκολα για τις επιχειρήσεις που έχουν δικά τους λογιστήρια σε αντίθεση με όσες έχουν εξωτερικό λογιστή, ο οποίος συνεργάζεται με πολλούς άλλες πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το έντυπο Ε3, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, η οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Αυγούστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!