Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος
[Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος

[Η Ναυτεμπορική]: Πάγιες δαπάνες: Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ξεκίνησε και μαζί της ενεργοποιείται και το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ. Η πρώτη φάση της διαδικασίας ξεκινά άμεσα με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 17 Ιουνίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει την επιδότηση που δικαιούται μια επιχείρηση είναι να υποβάλει την φορολογική δήλωση προκειμένου η ΑΑΔΕ στη συνέχεια να μπορέσει να υπολογίσει τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το 2020, με βάση τα στοιχεία που θα αντλήσει μέσω του εντύπου Ε3. Δηλαδή, θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τις επιχειρήσεις καθώς σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών, η πίστωση των σχετικών ποσών θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.

Το ποσό που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα υπολογίζεται αυτόματα και θα πιστώνεται στον λογαριασμό τους στο σύστημα Taxis για να πληρωθούν οι φόροι ή / και στον ΕΦΚΑ για να καταβληθούν οι εισφορές. Η επιδότηση που θα λάβουν θα υπολογιστεί ως ποσοστό επί των παγίων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το 2020 ενώ θα αφαιρούνται τυχόν ενισχύσεις που έχουν λάβει από το Κράτος.

Οι επιχειρήσεις που είναι επιλέξιμες, πρέπει :

* Να ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!