Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Το «παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ» στήθηκε στην Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Το «παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ» στήθηκε στην Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Το «παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ» στήθηκε στην Αθήνα

Το «παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ», ένα δημόσιο έργο Τέχνης, εμπνευσμένο από την προσωπικότητα του τελευταίου Προέδρου της Τσεχοσλοβακίας (1989-1992) και πρώτου Προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας, στολίζει εδώ και λίγες μέρες την Αθήνα.

Πρόκειται για το διεθνές έργο του διάσημου Τσέχου αρχιτέκτονα Bořek Šípek, που από το 2013 έχει τοποθετηθεί σε 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους την Ουάσιγκτον, το Δουβλίνο, τη Βαρκελώνη, την Πράγα, τη Λισαβόνα, το Μιλάνο, τη Βενετία και τις Βρυξέλλες. Με το μνημείο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων τιμά το έργο του πολιτικού και συγγραφέα Βάτσλαβ Χάβελ, που από το 1993 έως το 2003 διετέλεσε Πρόεδρος της Τσεχίας και που το 1989 διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Βελούδινη Επανάσταση».

Το «παγκάκι του Βάτσλαβ Χάβελ», το οποίο αποτελείται από ένα τραπέζι ανάμεσα σε κορμό δέντρου και δύο καρέκλες, δημιουργήθηκε από τον Τσέχο αρχιτέκτονα με έναν συμβολικό σκοπό: Να τονίσει τη σημασία τού να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και να συζητάμε παρά τις όποιες διαφορές. Στην Αθήνα, τοποθετήθηκε σε ένα συμβολικό σημείο της πόλης, το Πάρκο Ελευθερίας.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου πραγματοποιήθηκαν σε ειδική τελετή από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, παρουσία της χήρας του Τσέχου Προέδρου κ. Ντάγκμαρ Χάβλοβα, του Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jakub Karfik, της Διευθύντριας του Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας κ. Lucie Kuligová και του Kamil Ziegler, εκτελεστικού Προέδρου της εταιρείας ΟΠΑΠ, που ανέλαβε τη χορηγία του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!