Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Π.Ο.Υ: Να μοιραστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες δεδομένα για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων
[Η Ναυτεμπορική]: Π.Ο.Υ: Να μοιραστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες δεδομένα για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων

[Η Ναυτεμπορική]: Π.Ο.Υ: Να μοιραστούν οι φαρμακευτικές εταιρίες δεδομένα για να αυξηθεί η παραγωγή εμβολίων

Κάλεσμα σε όλους τους κατασκευαστές εμβολίων που έχουν λάβει και σημαντική δημόσια χρηματοδότηση να μοιραστούν τα δεδομένα και την τεχνολογία τους για να διασφαλίσουν ισότιμη πρόσβαση και αύξηση της παραγωγής των εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο απηύθυνε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ζήτησε παράλληλα, σύμφωνα με ανταπόκριση της; ΕΡΤ, από τις εταιρείες να στείλουν στον Οργανισμό τα στοιχεία των εμβολίων τους που βρίσκονται υπό έρευνα, ώστε ο Π.Ο.Υ να προχωρήσει ταχύτερα στην έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης που θα βοηθήσει όλες τις χώρες στην αδειοδότηση.

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ Δρ Αντχανομ Τένδρος προέτρεψε μάλιστα τις εταιρείες να εκδώσουν μη αποκλειστικές άδειες παραγωγής των εμβολίων τους, ώστε επιτρέψουν σε άλλους παραγωγούς να παρασκευάσουν το εμβόλιο τους με χρήση της πλατφόρμας που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τον Π.Ο.Υ για την επέκταση της πρόσβασης σε θεραπείες για τον ιό HIV και την ηπατίτιδα C, όπου οι επιστήμονες μοιράστηκαν γνώσεις, πνευματική ιδιοκτησία και δεδομένα.

Η ανταλλαγή αυτή των γνώσεων και δεδομένων, όπως σημείωσε ο ίδιος, θα μπορούσε να επιτρέψει την άμεση χρήση της ανεκμετάλλευτης παραγωγικής ικανότητας και να βοηθήσει στην οικοδόμηση πρόσθετων κατασκευαστικών μονάδων, ειδικά στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Η επέκταση της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο θα έκανε επίσης τις φτωχές χώρες να εξαρτώνται λιγότερο από τις δωρεές των πλούσιων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!