Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Ουρανός εκπέμπει ακτινοβολία Χ
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Ουρανός εκπέμπει ακτινοβολία Χ

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Ουρανός εκπέμπει ακτινοβολία Χ

O Ουρανός εκμπέπει ακτίνες Χ γεγονός που φωτίζει κάποιες από τις άγνωστες πτυχές της ύπαρξης του

Για πρώτη φορά εντοπίζεται το φαινόμενο στον μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ανακάλυψη που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να αποκρυπτογραφήσουν νέα στοιχεία για αυτόν.

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο στο ηλιακό μας σύστημα. Έχει τετραπλάσια διάμετρο από την Γη και αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο. Διαθέτει δύο δακτυλίους γύρω από τον ισημερινό του και μια σειρά από ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά την «συμπεριφορά» και την τροχιακή κίνηση του.

Για διαφόρους λόγους παραμένει ένας από τους λιγότερο εξερευνημένους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος αφού μόνο το σκάφος Voyager 2 πέρασε σε κοντινή απόσταση από αυτόν και κατέγραψε κάποιες εικόνες του. Ότι άλλο γνωρίζουμε το οφείλουμε στα τηλεσκόπια και μάλιστα τα διαστημικά οπότε μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι πληροφορίες μας για τον Ουρανό ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.

Διεθνής ομάδα ερευνητών χρησιμοποιώντας δεδομένα του διαστημικού τηλεσκοπίου Chandra διαπίστωσε ότι ο Ουρανός εκπέμπει ακτίνες Χ. Προς το παρόν οι επιστήμονες δίνουν τρεις πιθανές εξηγήσεις για την προέλευση των ακτινών Χ. Η πρώτη είναι ο Ήλιος ο οποίος στέλνει ακτινοβολία Χ στον Ουρανό και ορισμένη από αυτή ο πλανήτης την… επιστρέφει στο Διάστημα. Το φαινόμενο αυτό έχει παρατηρηθεί στον Δία και τον Κρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!