Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Τον Δεκέμβριο η εκταμίευση της δόσης 750 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Τον Δεκέμβριο η εκταμίευση της δόσης 750 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Τον Δεκέμβριο η εκταμίευση της δόσης 750 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Δεκέμβριο και 600 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Νοέμβριο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίνγκαλ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο κ. Σμίγκαλ δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις του ΔΝΤ στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, προσθέτοντας ότι αναμένεται αποστολή του ΔΝΤ στην Ουκρανία από το Σάββατο για συνομιλίες. Η Ουκρανία υπέγραψε πρόγραμμα ΔΝΤ ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, αλλά τα δάνεια ουσιαστικά πάγωσαν λόγω ανησυχιών για μεταρρυθμίσεις.

«Αυτή η αποστολή θα είναι στην πραγματικότητα η τελική προετοιμασία για την έκδοση της επόμενης δόσης – έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις, όλα τα κριτήρια αναφοράς που διατυπώθηκαν στο μνημόνιο με το ΔΝΤ», δήλωσε ο κ. Σμίγκαλ.

«Ως εκ τούτου, αναμένουμε μια θετική ολοκλήρωση αυτής της αποστολής και αναμένουμε ότι περίπου τον Δεκέμβριο, τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου – αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία είναι δυνατή η δόση του ΔΝΤ», πρόσθεσε.

Μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, η ουκρανική οικονομία υπέστη μεγάλη ύφεση λόγω της πανδημίας πέρυσι. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΔΝΤ, η Ουκρανία έλαβε πέρυσι 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια και αναθεώρησε επανειλημμένα τις δικές της εκτιμήσεις για το πότε θα εκταμιευτεί άλλη δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!