Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ουκρανία: Ο πρωθυπουργός ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Με μια μεγάλη κινητοποίηση των ρωσικών στρατευμάτων να απειλεί την Ουκρανία και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να προειδοποιούν για πιθανή εισβολή, ο ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ προέτρεψε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ να στείλει πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα και να ενισχύσει τις αναγνωριστικές πτήσεις κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας.

«Η διασφάλιση της συνεχούς παρουσίας θαλάσσιων πολεμικών πλοίων της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα θα ήταν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο Σμιχάλ σε συνέντευξή του στο POLITICO.

«Με τον ίδιο τρόπο, ένα πολύ ισχυρό μήνυμα θα ήταν η αύξηση των αναγνωριστικών πτήσεων με στόχο της συλλογή πληροφοριών πέρα ​​από τα ρωσικά σύνορα, ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική Θάλασσα», είπε.

Το αίτημα του Σμιχάλ απηχεί τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τον πολωνό πρόεδρο Άντρζεϊ Ντούντα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη. Ο Ντούντα ζήτησε επίσης αυξημένη ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Πολωνία και στις χώρες της Βαλτικής, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, το ΝΑΤΟ εγκατέστησε πολυεθνικές ομάδες μάχης σε καθεμία από αυτές τις τέσσερις χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τη Γερμανία.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες όλη την ώρα για τη συσσώρευση της Ρωσίας, ίσως μια επιθετική συσσώρευση στην άμεση γειτονιά των ουκρανικών συνόρων», είπε ο Ντούντα.

Στη συνέντευξή του στο POLITICO, ο Σμιχάλ είπε ότι η Ουκρανία συμφώνησε με τις εκτιμήσεων των ΗΠΑ για τη σημαντική αύξηση του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα -όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων με την περιοχή του Ντόνετσκ που κατέχεται σε μεγάλο βαθμό από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, αλλά και στην Κριμαία και στη Λευκορωσία- με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 100.000 στρατιώτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!