![[Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Προς έγκριση το εμβόλιο της Sinopharm για τον κορωνοϊό [Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Προς έγκριση το εμβόλιο της Sinopharm για τον κορωνοϊό](http://cdn.multi-news.gr/2021/01/7acd4b7ee5-638x330.jpeg)
[Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Προς έγκριση το εμβόλιο της Sinopharm για τον κορωνοϊό
Η Ουγγαρία ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η θυγατρική της κινεζικής εταιρίας Sinopharm με έδρα το Πεκίνο, το οποίο εγκρίθηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών.
“Η διαδικασία έγκρισης είναι … σε εξέλιξη … υπό τις οδηγίες των Ούγγρων ειδικών”, δήλωσε ο Ταμάς Μέντζερ απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εγκρίνει ένα κινεζικό εμβόλιο.
Νωρίτερα σήμερα, ο Γκέρκελι Γκουλιάς, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ότι η Βουδαπέστη κατέληξε σε συμφωνία με την κινεζική Sinopharm για την αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κορυφωθεί στη χώρα και ότι οι νέες μολύνσεις έχουν μειωθεί αλλά οι περιορισμοί δεν μπορούν ακόμη να χαλαρώσουν.
Ο Γκέρκελι Γκουλιάς πρόσθεσε ότι οι αποστολές του εμβολίου στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φθάνουν πολύ αργά στην Ουγγαρία.
… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ