Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Αριθμός-ρεκόρ 916 κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Αριθμός-ρεκόρ 916 κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Ουγγαρία: Αριθμός-ρεκόρ 916 κρουσμάτων κορωνοϊού – Σε ετοιμότητα η κυβέρνηση

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα του Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές του Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε νωρίς το πρωί σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

«Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να διαχειριστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας, με περισσότερες από 10.000 ελεύθερες κλίνες», είπε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους υφιστάμενους κανόνες, όπως να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μεταφοράς. Πρόσθεσε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα γίνονται υποχρεωτικά θερμομετρήσεις στις εισόδους των σχολείων.

Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή των τεστ που διενεργούνται από ιδιωτικές κλινικές, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της, ιδίως τους ευάλωτους ηλικιωμένους, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ανοιχτή την οικονομία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!